4 laxfiléerSätt ugnen på 200-225 grader.
salt och peppar
1 liten burk kokosmjölk (160 g)
1-2 dl matlagningsgrädde
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finriven färsk ingefära
saft av 1 mogen lime
några stänk tabasco eller het chilisås
salt och peppar
ev. hackad färsk koriander
Salta och peppra laxfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Blanda kokosmjölk och grädde i en kastrull, koka upp och smaksätt med vitlök, ingefära, limesaft och lite het chilisås. Krydda med salt och peppar. Har du hackad koriander passar det också (spara lite till garnering).
Häll kokossåsen över laxen, sätt in mitt i ugnen och ugnsstek filéerna cirka 15 minuter, beroende på tjocklek. Strö över lite hackad färsk koriander och servera med kokt långkornigt ris.
Receptet lånat från "Vardagsmat utan stress" av Eja Nilsson, sidan 24
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar